+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Náročný víkend v Jeseníkách – pátračka i úmrtí

Jeseníky, 21. září 2020 – Krásné teplé a slunečné počasí přilákalo během uplynulého víkendu do Jeseníků nebývalé množství návštěvníků, ruku v ruce s tím se výrazně zvýšil počet zásahů.

Náročný víkend v Jeseníkách – pátračka i úmrtí
Ilustrační foto

Od pátku do nedělního večera tak horští záchranáři řešili kolem 30 úrazů, lehčích i závažných, a dokonce měli i jednu větší pátrací akci. „Ta se týkala sedmdesátiletého seniora, který se už v pátek vydal na výlet, a až v sobotu dopoledne nám manželka pohřešovaného oznámila, že se pán doposud nevrátil. Poté jsme požádali i Policii ČR o spolupráci při společné akci. Hledali jsme pána pomocí terénní techniky a našich i policejních psovodů v oblasti Velkého kotle a Petrových kamenů. Nakonec ho odpoledne našli policisté ve Velkém Vrbně pod Pradědem,“ uvedl k náročnému víkendu Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Sobotní odpoledne se bohužel neslo i ve znamení tragického úmrtí na Červenohorské sedle. Mladý motorkář zřejmě nezvládl řízení a na místě nehody i přes snahu členů ostatních složek IZS, HS a zdravotnických záchranářů podlehl zraněním. „U takových nehod zasahujeme poměrně často. Motocyklisté si pletou silnici z Jeseníku do Šumperku přes Červenohorské sedlo se závodní dráhou a dochází zde k častým kolizím, těžkým zraněním a také k nehodám se smrtelnými následky,“ upozornil řidiče náčelník Kaller s tím, že riskující motocyklista je nebezpečný nejen sobě, ale i dalším účastníkům silničního provozu.

V neděli pak zásahy horských záchranářů vyvrcholily těžkým úrazem cyklisty při sjezdu Singltrailu na Dolní Moravě. K této vážné nehodě musel pro zraněného doletět i vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. „Další zásahy se týkali rovněž cyklistů, ale i koloběžkářů a turistů. Zejména na hřebenech Jeseníků byl doslova nával, vrcholové stezky místy připomínaly dálnici na Jadranu v době prázdnin,“ komentoval víkendové dění v horách Vítězslav Kaller.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí