+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Psi Horské služby v pátrací akci

Jeseníky, 8. července 2021 – Členové Horské služby Jeseníky s pátracími psy se zúčastnili pátrání po šestadvacetiletém muži, který rodině oznámil úmysl spáchat sebevraždu a zmizel.

Psi Horské služby v pátrací akci
Ilustrační foto psa Cedra s psovodem

Prohledávali především hustě zalesněné a těžko přístupné lokality kolem Staré Červené Vody. „Policie ČR nás požádala o psovoda s platným atestem ministerstva vnitra ČR. Naše nasazení začalo v pondělí v deset večer a do akce se postupně zapojili tři členové HS a dva psi, Cedr a Hektor. Přidělené úseky jsme prohledávali v podstatě celou noc a dále až do odpoledne následujícího dne,“ uvedl k pátrání Marek Koněrza, zasahující psovod Horské služby Jeseníky.

Přesto, že oba psi mají za sebou mnoho úspěšných hledání zbloudilých osob, pátrání bylo zatím bezvýsledné. „V tuto chvíli jsme v pohotovosti a čekáme, jestli nás operační středisko opět povolá do akce. Pokud se pátrání rozšíří i do dalších míst, kde je složitý terén, je pravděpodobné, že se opět zúčastníme,“ komentoval Marek Koněrza.

Připomínáme, že pátrání po mladém muži se od pondělí účastní především policisté, hasiči, a nasazen byl i vrtulník s termovizí. Podle našich informací je akce zatím neúspěšná a muž se stále pohřešuje.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí