+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Kynologové se sjeli do Českého lesa

Kynologická brigáda se po roce opět vydala do Českého lesa, konkrétně České Kubice.

Kynologové se sjeli do Českého lesa
Ilustrační foto

Kynologická brigáda se již tradičně vydala v srpnu do Českého lesa, konkrétně České Kubice. Od 11. do 13. srpna jsme obývali areál kynologického spolku Psohlavec a to v hojném počtu. Na západ republiky dorazilo 10 psovodů se psy z Šumavy, Krkonoš, Jeseníků, Krušných, Jizerských a Orlických hor. Roman Konšel, major ve výslužbě, který dlouhou dobu řídil chovnou stanici v Domažlicích a nynější zástupce ředitele ZOO v Ústí nad Labem, nám připravil nabitý program a naplno otestoval naší připravenost na podzimní atesty. Vždyť i tento rok bude jedním ze členů komise udělující atest.

Na místo jsme dorazili kolem čtvrtečního poledne, kde už byly připravené plochy a schovaní figuranti. V podvečerních hodinách následovala poslušnost a ukázky nových metod výcviku. Mladým pejskům se věnovala Monika Pospíšilová, další člen zkušební komise a členka záchranné kynologické brigády plzeňského kraje. V pátek jsme vyrazili do opuštěných prostor bývalé roty, kousek od nejvyšší hory Českého lesa, Čerchova. Jak dopolední, tak odpolední program byl věnován vyhledávání v objektech a sutinách. Pohyb v rozpadlých budovách je pro psy velmi náročný. Nesmí se bát chodit po plechových schodech a lávkách. Prostor psi prohledávají samostatně, psovod čeká před budovou, nebo na již prohledaném bezpečném místě. I přes náročnost programu čekala na pejsky ještě jedna fáze v podobě večerního hledání. Na největší odměnu v podobě večeře, kterou si všichni samozřejmě zasloužili, si museli počkat trochu déle. V lesích v okolí České Kubice měl každý schované 2 figuranty, ale únava nebyla znát a brzy byli všichni nalezeni. V sobotu dopoledne přišlo na řadu prohledávání v rojnici. To ale probíhá trochu jinak než bez psů. Psovodi jsou od sebe vzdáleni 100 metrů a každý prohledává svůj takto široký pás.

Po obědě jsme se rozjeli do svých oblastí a pejsky čeká zasloužený odpočinek. Na atesty i ostré pátrací akce jsme připraveni.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí