+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Lavinová situace v Krkonoších v druhé polovině ledna 2018

V současné době platí v Krkonoších 3. stupeň lavinového nebezpečí. Za poslední dny napadlo na ledovou vrstvu okolo 60 cm nového sněhu za působení velmi silného západního větru, který dosahoval v nárazech přes 30 m/s.

Lavinová situace v Krkonoších v druhé polovině ledna 2018
Odtrh laviny

Vítr přemístil sníh do závětrných partií zejména východních expozic. Zde se vyskytují nebezpečné desky a převěje. Uvolnění laviny je možné již při malém dodatečném zatížení a to zejména na strmých svazích. V některých případech je možnost samovolného uvolnění malých a středních lavin. Zaznamenali jsme deskovou lavinu středního rozměru v Dlouhém dole mimo klasické lavinové dráhy. Je velmi pravděpodobné, že si lavinu uvolnil skialpinista, ve spodní části byly nalezeny stopy po vykopávání ze sněhu.

Doporučujeme dbát zvýšené opatrnosti na svazích se sklonem nad 30°a nevstupovat na svahy se sklonem více jak 35°. Více informacích o lavinách a lavinovém stupni naleznete na www.horskasluzba.cz nebo v mobilní aplikaci Snow Safe. Pokud uvidíte něco zajímavého z oblasti lavin, pošlete nám to prosím přes aplikaci Snow Safe.

Lavinová prevence HS ČR

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí