+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrání po seniorce u hranic s Polskem

Noční pátrání po pohřešované sedmdesátileté ženě v oblasti mezi Poříčím u Trutnova a hranicemi s Polskou republikou mají společně s Policií ČR dnes na kontě členové Horské služby ČR.  

Pátrání po seniorce u hranic s Polskem
Ilustrační foto

Žádost o zapojení HS do pátrací akce přišla od policistů ve dvě hodiny v noci s tím, že žena má zdravotní problémy. „Podle dostupných informací seniorku hledali její příbuzní už do včerejšího odpoledne. Měla se pohybovat v dost těžkém a nepřehledném podhorském a horském terénu. Na místo jsme tedy okamžitě vyslali naší kynologickou brigádu,“ řekl k nočnímu pátrání Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše. Upřesnil, že do akce se zapojilo pět psů se svými psovody a jeden člen HS, který s vedením pátrání koordinoval činnost horských záchranářů. „Víme, že použití psů je velice efektivní a především vzhledem ke zdravotnímu stavu pohřešované umožní rychlé pátrání ve velkém prostoru,“ dodal náčelník Klepš.

Po příjezdu na místo vedení akce se psovody konzultovalo situaci a poté jim byl přidělen prostor, ve kterém ihned zahájili pečlivé prohledávání všech lokalit, ve kterých by se mohla seniorky nacházet. Kolem osmé hodiny ráno však Policie ČR informovala členy HS, že žena přešla hranice do Polska a nyní se nachází v tamějším nemocničním zařízení. Celá akce proto mohla být ukončena a záchranáři i se psy se asi půl hodiny před polednem dostali zpět na stanice Horské služby. „Opět musím konstatovat, že spolupráce s PČR a koordinace s jejich pátrači byla vynikající. Policisté vědí velmi dobře, že psovodi HS jsou skvěle vycvičeni a vybaveni nejen pro pátrání v zasněženém horském terénu či lavinách,“ komentoval Adolf Klepš.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí