+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Oblastní doškolení v Orlických horách

21.-22. května proběhlo v Orlických horách oblastní doškolení dobrovolných členů a jako každý rok se neslo v duchu dobré nálady.

Oblastní doškolení v Orlických horách
Ilustrační foto

21.-22. května proběhlo v Orlických horách oblastní doškolení dobrovolných členů a jako každý rok se neslo v duchu dobré nálady. Sobotní dopoledne bylo věnováno evakuaci z lanové dráhy v Čenkovicích, kde v předminulé sezóně zažili evakuaci naostro. Počasí přálo a tak se cvičení protáhlo až do odpoledních hodin. Po pozdním obědě následovala terénní etapa na horských kolech, během které proběhlo přezkoušení z místopisu. Zázemí bylo tradičně na Pastvinské přehradě a jak už to bývá zvykem, večeře se na čas nestihla. Po večeři a přednášce z uzlování už přišlo na řadu stmelování okrsků.

Nedělní dopoledne patřilo skalnímu lezení a technice záchranných prací, kde se opakovalo sestrojení záchranného jistícího stanoviště, spuštění a vytažení zraněné osoby, jumarování, slaňování a jiné.

Po obědě a poděkování od náčelníka oblasti za odvedenou práci se všichni rozjeli do svých okrsků. Letní sezóna může začít.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí