+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Letní doškolení záchranářů Horské služby

Celý tento týden probíhá na Richtrových boudách letní doškolení horských záchranářů. Téměř polovina zaměstnanců Horské služby v těchto dnech trénuje a zároveň zdokonaluje své dovednosti pro záchranu lidských životů na letním doškolení v Peci pod Sněžkou.
Výcvik byl zahájen v pondělí v Autoklubu v AČR Nová Paka, kde si záchranáři procvičovali jízdu na terénních čtyřkolkách a v terénních vozidlech. Dále si také procvičili využití GPS v terénu a systému GINA, pro koordinaci a komunikaci v terénu. Úterní program se nesl v duchu ošetřování modelových situací. Ve spolupráci se Zdravotní záchrannou službou Královehradeckého kraje a Českým červeným křížem, který poskytl Horské službě figuranty, si záchranáři mohli procvičit ošetření raněných v horském terénu, které je typické pro turisty v letní sezóně.
Do konce týdne mají záchranáři na programu letního doškolení ještě výcvik ve skalním terénu a lezení po skalách. V rámci tohoto doškolení si účastníci splní tzv. fyzické prověrky, absolvují test bezpečnosti práce ve výškách a nad volnou hloubkou a zúčastní se několika teoretických přednášek a školení, jenž jsou nezbytné pro každého horského záchranáře.
Stejný program absolvuje i zbytek zaměstnanců Horské služby, kteří v těchto dnech slouží ve svých oblastech a zajišťují tak nepřetržitou službu, v měsíci červnu.

Letní doškolení záchranářů Horské služby
Ilustrační foto
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí