+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Základní škola horské služby

Jednadvacet čekatelů na profesní kvalifikaci Člen Horské služby ze všech horských oblastí v minulém týdnu prošlo náročným výcvikem během letní části Základní školy HS.

Základní škola horské služby
foto: J.Kostík

První dva dny byly věnovány zdravovědě. Lékařská komise HS, které bychom tímto chtěli rádi poděkovat, si připravila zajímavý program, zahrnující prezentace, modelové situace, praktický nácvik resustitace a plno dalších věcí, které budoucí záchranáři určitě využijí ve své záchranářské praxi.

V pondělí následoval fyzický test, čekatelé absolvovali 10 kilometrový běh s náročným horským profilem, vše v časovém limitu. Bohužel 2 čekatelé předepsaný limit nesplnili a museli kurz ukončit.  Ostatní pokračovali v týdenním maratonu přednášek a praktickém výcviku odborností, které jsou součástí kvalifikace Člen Horské služby. Kromě již zmiňované zdravovědy se jednalo o záchranu a pohyb ve skalním terénu, topografii, meteorologii, organizaci záchranných prací a plno dalších znalostí a dovedností patřící k „výbavě“ horského záchranáře.

Vše pak bylo v sobotu završeno závěrečnými zkouškami, kde absolventi prokázali velmi dobrou připravenost a mohou tak postoupit do zimní části, která bude probíhat na přelomu ledna a února v Krkonoších.

Součásti této školy byl i cvičitelský kurz, kterého se zúčastnilo 7 záchranářů. Ti kromě svých dovedností museli předvést i své pedagogické schopnosti. Společně s instruktory a lektory tak přispěli ke zdárnému zvládnutí kurzu, za což jim všem patří také velký dík.

                                 

fotogalerie ze cvičných záchranných akcí - Jan Kostík

  Videa:    

 

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí