+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Skupinka školáků zraněná po úderu bleskem

Dnes v odpoledních hodinách zasahovaly dvě hlídky HS Beskydy u zraněných turistů po zásahu bleskem.

Skupinka školáků zraněná po úderu bleskem
Ilustrační foto

Skupinku sedmnáctiletých školáků ,kteří sestupovali z Lysé Hory zastihla silná bouřka v lokalitě Větry.  Po náhlém zásahu blesku do stromu v jehož blízkosti se skupina nacházela ,došlo u dětí k popálenínám různého stupně . Tlakovou vlnou jenž blesk způsobil ,byla v oblasti ušních bubínků zraněna jedna ze školaček a rovněž padesátiletá žena ,která po pádu utrpěla poranění v obličejové části.

Celkem ošetřili záchranáři HS pět zraněných. Dvě osoby musely být transportovány členitým terénem v nosítkách a dále všechny postižené převezli terénním vozidlem HS  ke třem vozidlům ZZS a následně k dalším ošetřením na popáleninové centrum FN Ostrava a do nemocnice Frýdek Místek.

HS Beskydy upozorňuje návštěvníky Beskyd na výskyt silných bouřek a to zejména dnes v odpoledních a večerních hodinách. Doporučujeme turistům aby toto upozornění brali na zřetel a při plánování svých tůr se nevystavovali  zbytečnému riziku zásahu bleskem a nezdržovali se zvláště v hřebenových partiích na vrcholech a vyvýšených místech. 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí