+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Ošetření a transport zraněné cyklistky v Jeseníkách

Dnes třetí cyklista za posledních 14 dní v okolí Ovčárny v Jeseníkách, který potřeboval pomoc záchranářů. A potřetí vrtulník.

Ošetření a transport zraněné cyklistky v Jeseníkách
Ilustrační foto

Kolem třetí odpoledne přichází horským záchranářům výzva, že zhruba kilometr od Ovčárny spadla žena na elektrokole a je v bezvědomí. Shodou okolností na stejném místě, kde záchranáři před nedávnem úspěšně resuscitovali cyklistu se srdeční zástavou.

Na místo vyrážejí horští záchranáři Martin Chalupa a Jiří Hejtmánek a na cestě už je i vrtulník. Po příjezdu na místo se ukazuje, že 47 letá cyklistka spadla na hlavu. Měla podřený obličej a přilba ji možná zachránila života. Záchranáři ji rychle vyšetřují, ošetřují rány, nasazují krční límec a zajišťují tepelný komfort. To už na místo přijíždí i sanitka RZS.

Lékař si ženu přebírá do péče a po nasazení medikamentů ji záchranka transportuje na heliport na Ovčárnu. Tam je přeložená na palubu vrtulníku, který s ní odlétá směr FN Ostrava.

Na video ze zásahu se můžete podívat na našem youtube kanálu ZDE.

Palec nahoru za přilbu. Přesto je tak častá frekvence vážných zranění, navíc prakticky na jednom místě, důvodem k zamyšlení. Dávejte na sebe nejen na horách pozor.

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí