+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Ne zcela typické zimní úrazy v Krušných horách.

  Je zima, ale počasí se tak v některých místech našich hor netváří. Zatím co v lyžařských areálech v Krušných horách jsou podmínky velmi dobré, v terénu vyznavačům zimních sportů, především bežkařům podmínky nepřejí.

Ne zcela typické zimní úrazy v Krušných horách.
Ilustrační foto

  V tomto týdnu ošetřovali záchranáři HS úrazy, které se řadí do kategorie letních. Pád cyklisty a jeho zranění u Nakléřova a dnes pád německého turisty v oblasti Tiských skal. Ten si poranil dolní končetinu na turistické stezce ve Velkých Tiských stěnách. Oba zásahy proběhly ve spolupráci se ZZS ústeckého kraje a dnešního zásahu účastnili také kolegové hasiči z Petrovic, kteří společně se členy HS transportovali poraněného turistu k sanitě ZZS. „Pokud je počasí takto vrtkavé musíme počítat se všemi možnými druhy zásahů, od lyžařských zranění přes horolezecká až po klasické nehody turistů se kterými se setkáváme především v letním období.“ Okomentoval připravenost krušnohorských záchranářů jejich náčelník M.Račko

 Bližší informace: náčelník HS Krušné hory Bc. Miroslav Račko, +420 602 372 487, [email protected] nebo tiskový servis HSČR Marek Fryš, 602 163 444, [email protected].

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí