+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

V Krušných Horách pátrání po ztraceném cyklistovi

Krušné hory, 30. prosince 2011 – Pátrání po ztraceném dvaapadesátiletém cyklistovi si včera po setmění v zasněžených Krušných horách vyzkoušeli záchranáři Horské služby.

V Krušných Horách pátrání po ztraceném cyklistovi
Ilustrační foto

Muž se vydal na hřebeny v sedle horského kola i přesto, že ve vyšších polohách je sněhová pokrývka a na stezkách je sníh umrzlý na ledovku. „Řada extrémních cyklistů to zkouší i v těchto ztížených podmínkách, většinou ovšem naplánují trasu jízdy tak, aby se vrátili ještě za světla. V tomto případě však výletník zabloudil ve tmě a proto musel volat tísňovou linku Policie ČR,“ uvedl k pátrací akci náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že policisté se rozhodli, že sami zatím pátrání nezahájí a ihned se obrátili na Horskou službu. Ztracený muž se podle hlášení měl pohybovat někde v okolí obce Dlouhá louka, do udané lokality proto ihned vyrazili dva záchranáři, jeden na sněžném skútru, druhý na terénní čtyřkolce se sněžnými pásy. Cyklista měl naštěstí nabitý mobil, takže byl se hledajícími členy HS stále ve spojení. Proto jej záchranář na čtyřkolce po cca 45 minutách pátrání objevil. Muž byl v pořádku, člen HS jej proto i s kolem naložil na čtyřkolku a odvezl do údolí na kraj Oseka. Tam muže převzali policisté, kteří ho transportovali domů. „Musím pochválit spolupráci mezi námi a policií a také duchapřítomnost cyklisty, který naše muže telefonem dokázal i v neznámém terénu navigovat. Upozorňuji však návštěvníky Krušných hor, aby si uvědomili, že v této roční době se stmívá brzo a plánovali své výlety i s ohledem na tento fakt,“ řekl náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected] 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí