+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

V Krkonoších uzavřeny některé trasy, nebezpečí lavin trvá

Krkonoše, 27. ledna 2012 – Kvůli zvýšenému lavinovému nebezpečí a zavátým tyčovým značením v oblasti hřebenů byla Horská služba Krkonoše nucena zcela uzavřít některé turistické trasy. 
V Krkonoších uzavřeny některé trasy, nebezpečí lavin trvá
Ilustrační foto

„Změna počasí především v hřebenových partiích Krkonoš nám konečně umožnila podrobnější prohlídku turistických tras. Přesto, že jsme se snažili zdejší tyčové značení i v době vánic a mlh kontrolovat a doplňovat, vzhledem k masivnímu snažení je řada cest v podstatě neoznačena. Uzavřeli jsme proto turisticky exponovaný tzv. travers Sněžky z Růžovohorského sedla směrem na Obří hřeben,“ pospal situaci náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš. Dodal, že jakmile to podmínky umožní, členové HS tyčové značení doplní.  „Mimo značené a upravené stezky by se turisté a především běžkaři v žádném případě za současných podmínek neměli pohybovat. I na značených cestách ale hrozí nebezpečí. Tyčové značení je zaváté i na dalších trasách. Týká se to například cesty z Labské na Martinovu boudu. V těchto místech je pravděpodobná ztráta orientace i přesto, že viditelnost je oproti předchozím dnům výrazně lepší,“ varoval náčelník Klepš. Upozornil, že Horská služba Krkonoše za uplynulý týden musela vyhlásit několik náročných pátracích akcí a v dalších případech vyprošťovala běžkaře z nepřístupného terénu.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected] 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí