+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

V Krkonoších srážka dvou lyžařů

Krkonoše, 12. února 2012 – Pětatřicetiletý lyžař se dnes dopoledne srazil s jiným lyžařem ve věku 50 let na sjezdové trati v Herlíkovicích. Oba utrpěli těžká zranění a musel zasahovat vrtulník.
V Krkonoších srážka dvou lyžařů
Ilustrační foto

Podle všech informací, které má Horská služba Krkonoše k dispozici, neměl jeden z nich přilbu. Tento fakt byl důvodem velmi těžkého zranění hlavy. „Naši záchranáři ihned vyjeli na sjezdovou trať a okamžitě začali s ošetřováním obou mužů. Úraz hlavy jednoho z nich byl na první pohled skutečně velmi závažný, takže jsme povolali vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové,“ řekl k zásahu náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš. Uvedl, že druhý muž utrpěl vlivem nárazu podle všeho těžká zranění v oblasti hrudníku a břicha. Pro něj členové HS přivolali vůz Rychlé lékařské pomoci. Záchranáři spolu s lékařem poté provedli na místě základní ošetření a oba muže stabilizovali. Ve vakuových matracích je transportovali pomocí techniky Horské služby k čekající sanitce a vrtulníku. Muže se zraněním hlavy odvezla posádka LZS na traumacentrum hradecké Fakultní nemocnice. Sanitka odjela s druhým lyžařem k dalšímu ošetření do nemocnice ve Vrchlabí. „Na sjezdových tratích se v těchto dnech pohybuje velké množství lidí na lyžích i snowboardech. Všichni musejí proto bezpodmínečně brát ohled na okolní lyžaře a dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích,“ dodal náčelník Klepš s tím, že dnešní případ opět dokazuje, jak je přilba pro lyžaře důležitá při ochraně zdraví či života.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí