+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Zbytečné noční pátrání po ženě v Krkonoších

Krkonoše, 9. srpna 2012 – Rozsáhlé a v podstatě zbytečné pátrání po sedmašedesátileté ženě mají za sebou v průběhu dnešní noci a dopoledne policisté, hasiči a především záchranáři HS Krkonoše.

Zbytečné noční pátrání po ženě v Krkonoších
Ilustrační foto

Vše začalo údajně hádkou mezi příbuznými v obci Dolní Dvůr. Po rozepři rozrušená žena odešla z domu, aniž by komukoliv řekla kam, a kdy se vrátí. Když ani po půlnoci domů nedorazila, příbuzní kolem tři čtvrtě na jednu v noci kontaktovali dispečink Horské služby Krkonoše a Policii ČR. „Ihned jsme sestavili tým dvaceti lidí z okrsků Špindlerův Mlýn a Strážný, mezi nimi i tři psovody s jejich psy. Pak jsme pěšky, v terénních automobilech a na terénní čtyřkolce začali prohledávat cesty a potoky kolem obce směrem do hor,“ popsal akci Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše. Policisté s jejich psovody zatím prohledávali v obci nejbližší okolí ženina bydliště. Pátrací akce trvala bez výsledku do cca pěti hodin ráno. V tu dobu záchranáři vyloučili už všechny možnosti, kde by ztracená mohla být. Po domluvě s PČR proto hledání přerušili s tím, že opět začnou v dopoledních hodinách. „Kolem desáté jsme se sešli u Dolního Dvora a rozhodli, že tentokrát budeme pátrat v rojnici a půjdeme do těžšího terénu. Záchranářů HS bylo 25 a do akce se chystaly zapojit i rojnice policistů a hasičů. Jakmile však naši psovodi vyrazili do terénu, žena se objevila,“ uvedl k dopolednímu pátrání Pavel Jirsa s tím, že k záchranářům přijelo auto, které řídili známí ztracené ženy a přivezli jí. Ona sama, aniž někoho upozornila, totiž došla večerním lesem do asi 10 kilometrů vzdálené obce Lánov k těmto známým a přespala u nich. „Problém ovšem byl ten, že u sebe neměla vůbec nic a především neměla mobil, kterým bychom se s ní mohli spojit,“ dodal P. Jirsa.

Bližší informace: Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 6060 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí