+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Mezinárodní soutěž HS V Jizerských horách již tento víkend

Jizerské hory, 13. září 2012 – Horští záchranáři z ČR, Slovenska, Německa a Polska se tento víkend sjedou do rekreačního zařízení Jizerky na Bílém Potoce k 34. ročníku Mezinárodní soutěže Horských služeb.

Mezinárodní soutěž HS V Jizerských horách již tento víkend
Ilustrační foto

Závod je letní variantou soutěže, která se letos konala v náročných podmínkách zimních Krkonoš. I tento rok budou záchranáři závodit ve dvoučlenných družstvech. „Za naši Horskou službu budou družstva reprezentovat jednotlivé oblasti Horské služby v ČR, čili Šumavu, Krušné, Jizerské, Orlické Hory, Krkonoše, Jeseníky a Beskydy. Účastníci z ostatních zemí budou v družstvech zastupovat jejich organizace HS. Všichni soutěžící budou startovat ve dvou kategoriích – do čtyřiceti let včetně a od 41 let výš,“ uvedl k mistrovství René Mašín, ředitel soutěže a náčelník HS Jizerské hory. Dodal, že celé mezinárodní mistrovství se, stejně, jako několik minulých ročníků, koná pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky. Sponzory letošní soutěže jsou společnosti Pojišťovna Slavia a Total Brokers.

Mistrovství bude oficiálně zahájeno v sobotu v 9:00 ráno a o půl hodiny později vyrazí záchranáři na I. etapu. Tou je terénní závod na 20 km v hřebenových partiích Jizerských hor, jehož součástí je i pětikilometrová časovka s technickými horolezeckými disciplínami. Závodníci si mimo jiné zkusí přemostění na lanech, slaňování či výstup skalní stěnou. Odpoledne proběhne II. etapa, v níž budou muset soutěžící předvést ošetření úrazu v časovém limitu. „Jako každý rok i tentokrát zveme všechny návštěvníky Jizerských hor, aby se přišli podívat na zajímavé sportovní klání. Mají možnost na vlastní oči vidět dovednosti členů Horské služby a především povzbudit závodníky při této náročné akci,“ řekl René Mašín.

Bližší informace: René Mašín, ředitel závodu a náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí