+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Šťastý konec noční pátrací akce v Jizerských horách

  Jizerské hory, 6. října 2012 – V pátek, 5. října 2012, ve dvacet dva hodin, se na dispečink HS v Jizerských horách obrátila Policie ČR a požádala o spolupráci při pátrání po starší ženě, která se ztratila v oblasti Jizerských hor.  

Šťastý konec noční pátrací akce v Jizerských horách
Ilustrační foto

„Konkrétně se jednalo o lokalitu Bedřichov – Harcov,“ upřesnil René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory. Na základě této žádosti HS ihned zahájila pátrací akci, celkem se jí zúčastnili psovod se psem a deset záchranářů, vybavených dvěma terénními vozidly a dvěma čtyřkolkami. Kolem druhé hodiny ranní byl nasazen i vrtulník policie ČR, vybavený termovizní, který pátral po pohřešované v okolí Bedřichova. Oblast byla prohledána do pěti hodin ráno, kdy bylo pátrání ukončeno. Žena nakonec v nepříliš dobrém zdravotním stavu sama dorazila před osmou hodinou ranní na přehradu v Josefově Dole, kde se jí ujal hrázný, povolal záchrannou službu a Policii České republiky. „Při tomto zásahu se ukázala výborná operativní součinnost HS a Policie České republiky,“ říká náčelník Mašín. V době pátrací akce bylo podle něj v oblasti Jizerských hor dobré počasí, což bezpochyby napomohlo tomu, že celá záležitost tentokrát skončilašťastně.

Bližší informace: René Mašín, náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí