+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

První oběť letošní zimy v Beskydech

Beskydy, 13. prosince 2012 – Horská služba Beskydy včera v podvečerních hodinách musela provést náročný transport osmašedesátiletého muže polské národnosti z beskydské Čantoryje.

První oběť letošní zimy v Beskydech
Ilustrační foto

„Přijali jsme hlášení na náš dispečink od Policie ČR. Požádali nás, abychom provedli převoz muže, který zkolaboval při pěším turistickém výletu. Když jej jeho přátelé viděli ležet bez známek života na značené cestě na vrchol, zavolali nejdříve policisty,“ uvedl Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy. Policisté se i přes lesní terén a sněhovou pokrývku cca třicet centimetrů dostali k ležícímu muži, zatímco přátele muže začali s oživovacími pokusy a čekali na přivolaného lékaře. Ten však už musel konstatovat smrt. Muže pravděpodobně postihla náhlá srdeční příhoda a údajně měl zdravotní problémy se srdcem již dříve. Členové HS tedy transportovali tělo na saních za sněžným skútrem a poté v terénním automobilu do míst, kde si ho mohli převzít pracovníci pohřební služby. „Beskydy nejsou v mrazu a při sněhové pokrývce nejlepším terénem pro turisty se zdravotními problémy. Všichni návštěvníci hor by měli vždy myslet na to, zda plánovanou trasu zvládnou a zda jim výstupy na vrcholy a hřebeny dovolí v takovém počasí jejich zdravotní stav. Riskovat se zkrátka nevyplácí,“ důrazně varoval náčelník Pavlica.

Bližší informace: Radim Pavlica, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 011, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí