+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Nález muže v bezvědomí v Krkonoších

Krkonoše, 12. prosince 2012 – Dvaatřicetiletý turista z České republiky v bezvědomí byl dnes v noci nalezen poblíž dojezdu Červené sjezdové trati ve skiareálu Medvědín.

Nález muže v bezvědomí v Krkonoších
Ilustrační foto

Hlášení dostalo ústředí Horské služby Krkonoše pět minut před půl třetí s tím, že muž je v hlubokém bezvědomí, nicméně je bez viditelného zranění. „K muži okamžitě vyjela dvoučlenná hlídka záchranářů s kompletním zdravotnickým vybavením. Na místě jsme zjistili, že leží mimo sjezdovou trať a je v hlubokém bezvědomí. Je možné, že si poranil hlavu, to ale v současné chvíli není jisté, stejně jako to, jak se v noci na tomto místě vůbec ocitl,“ uvedl k noční akci náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš. Záchranáři HS povolali k muži Rychlou zdravotnickou pomoc a zraněného zatím vyšetřili, stabilizovali a umístili do tzv. vakuové matrace, aby neprochladl. Poté na terénní čtyřkolce přivezli posádku sanitního vozu, spolu s ní muže naložili a transportovali pod stanici lanové dráhy k sanitce. Vůz RZP pak muže stále v bezvědomí převezl k nemocničnímu ošetření. Vzhledem k okolnostem případu HS všechny informace předala Policii ČR, která v současné době vše šetří. „Nevíme sice, jak k nočnímu zranění došlo, nicméně upozorňuji návštěvníky Krkonoš, aby rozhodně neopouštěli značené stezky a v noci se nikam nevydávali. Sníh je nyní tvrdý a zmrzlý a proto je zvýšená opatrnost na místě,“ varoval náčelník Klepš.

Bližší informace: Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 924 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí