+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horská služba Šumava se rozloučí s rokem 2012 dvěma akcemi

Šumava, 28. prosince 2012 – Zítra proběhne ve skiareálu Pancíř akce s názvem Otevření skitouringových tras na Železnorudsku. Jako každý rok se pak 31. prosince rozloučí se starým rokem Horská služba Šumava a šumavští lyžaři, kteří sjedou s pochodněmi nejprudší sjezdovku Šance na Špičáku.

Horská služba Šumava se rozloučí s rokem 2012 dvěma akcemi
Ilustrační foto

Skitouringovou akci pořádá město Železná Ruda ve spolupráci s Horskou službou. „Vše začne v devět hodin ráno a během dne budou mít návštěvníci hor možnost s průvodce projet okolní skitouringové trasy. Kromě toho zájemcům ukážeme práci psovoda HS se psem, dále výuku telemarku a také chceme představit naše umění při záchraně z laviny nebo sesuvu sněhu,“ uvedl k akci Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. K dispozici bude také půjčovna skialpinistického a telemarkového vybavení. Skitouringový den vyvrcholí ve večerních hodinách skialpinistickým závodem na Pancíř, kterého se může zúčastnit každý návštěvník akce.

Několik desítek šumavských lyžařů a členů Horské služby Šumava se poté sejde v na Silvestra v 17.00. pod Šancemi na sjezdové trati č. 4 pod vrchem Špičák u Železné Rudy, vlastní sjezd  bude zahájen v 17.30. „Hodně štěstí v novém roce, ať se Vám vše vydaří, to Vám přeje Horská služba a šumavští lyžaři – to je zvolání, kterým se každoročně loučíme s rokem starým a vítáme nový. Tradice silvestrovského sjezdu na Špičáku sahá až do roku 1948, kdy byla na Šumavě založena Horská služba,“ řekl k poslední akci tohoto roku Michal Janďura s tím, žekaždý sjezd je vždy doplněn troubením večerky na trubku. Horská služba Šumava zve všechny návštěvníky hor, aby tyto akce podpořili a podívali se na sjezd se zapálenými pochodněmi.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí