+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžký úraz skokana v areálu Klíny

Krušné hory, 3. února 2013 – Třicetiletý freeridista dnes po poledni skočil na největším skoku nového snowparku v skiareálu Klíny nad Litvínovem bez přilby a přivodil si velmi vážné zranění.

Těžký úraz skokana v areálu Klíny
Ilustrační foto

Horská služba Krušné hory dostala hlášení o nehodě kolem tři čtvrti na jednu od klínských lanovkářů. „Podle nich skok ani pád nikdo neviděl, teprve po chvíli si všimli, že na doskokovém místě leží muž v bezvědomí. Ihned jsme vyrazili na sněžném skútru s potřebným zdravotnickým vybavením a na místě jsme zjistili, že muž evidentně utrpěl velmi vážné poranění hlavy,“ uvedl k záchranné akci náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že zasahující členové HS vzhledem k povaze zranění požádali o pomoc vrtulník Letecké záchranné služby z Ústí nad Labem. Zraněného lyžaře stabilizovali do vakuové matrace a nasadili mu krční límec. Poté jej šetrně na saních za skútrem odvezli na heliport přímo u areálu Klíny. Posádka vrtulníku LZS muže stále v bezvědomí nato transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice v Ústí. „Nyní je na sjezdových tratích podklad velice tvrdý a zledovatělý. I když je na něm v současné době nízký povrch prachového sněhu, řešíme nárůst zranění hlavy i u lyžařů s ochrannou přilbou. Jezdit bez přilby je proto naprostým hazardem,“ důrazně varoval návštěvníky hor náčelník Güttner. Dodal, že takový stav povrchu sjezdovek se týká celých Krušných hor a lyžaři i snowboardisté by měli proto neustále dbát Desatera FIS pro bezpečný pohyb na tratích.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí