+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Starší lyžařka se těžce zranila na Kramolíně

Šumava, 6. února 2013 – Šestapadesátiletá lyžařka dnes odpoledne po pádu na sjezdové trati na šumavském Kramolíně utrpěla následkem úrazu otřes mozku.

Starší lyžařka se těžce zranila na Kramolíně
Ilustrační foto

Paní sjížděla kolem tři čtvrtě na tři trať osamocena, takže její pád nikdo neviděl. Po chvíli ji našla další lyžařka a zavolala okamžitě záchranáře Horské služby. „Už podle telefonátu bylo zřejmé, že půjde o těžké zranění. Ihned jsme vyrazili na sněžném skútru s veškerým zdravotnickým vybavením. Na místě jsme zjistili, že lyžařka zřejmě dopadla na hlavu a utrpěla těžký otřes mozku,“ uvedl k nehodě Aleš Fejfar, zasahující člen Horské služby Šumava. Dodal, že zraněná paní si dokonce nepamatovala, kolik je jí let a hlavu si zranila i přesto, že měla nasazenou ochrannou přilbu. Členové HS tedy ženu stabilizovali do vakuové matrace a na saních za sněžným skútrem jí s největší šetrností převezli na heliport u stanice Horské služby na Kramolíně. Zároveň požádali o pomoc vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic. Jeho posádka poté ženu převzala do péče a transportovala k dalšímu ošetření do budějovické nemocnice. „Opět musím návštěvníky šumavských sjezdových tratí varovat před tvrdým a umrzlým povrchem. V případě pádu na takové sjezdovce hrozí vážné úrazy i když lyžaři používají ochranné pomůcky, zejména přilby. Jezděte tak, abyste neohrozili sebe, ani ostatní kolem,“ důrazně upozornil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, mozku oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí