+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžký úraz dvou německých lyžařů

Krušné hory, 1. dubna 2013 – Dva starší lyžaři z Německa se dnes krátce po čtvrté hodině odpoledne v plné jízdě srazili na sjezdové trati ve skiareálu Bublava na Kraslicku.

Těžký úraz dvou německých lyžařů
Ilustrační foto

Jeden z nich neměl přilbu, nicméně srážka byla tak prudká, že se těžce zranili oba dva. „Zřejmě si chtěli ještě užít poslední jízdu, protože skiareál má otevřeno do čtyř. Asi pospíchali k autu a nedávali pozor na okolí. Naštěstí jejich nehodu viděli pracovníci zdejších vleků a ti nás okamžitě zavolali,“ popsal okolnosti nehody náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že záchranáři HS ihned vyrazili na místo se vším potřebným zdravotnickým vybavením. Zároveň dispečink požádal o pomoc záchrannou službu ze SRN. Když na místo dorazil německý lékař, vyhodnotil zranění obou mužů jako těžká a vzhledem k vážnému poranění hlavy u jednoho z nich povolal zahraniční leteckou záchranku. Členové HS pak muže ošetřili, umístili do vakuové matrace a převezli na saních za sněžným skútrem na domluvené místo. Zde si pak jednoho lyžaře převzala posádka německého vrtulníku, druhého pak sanitní vůz, a ti je dopravili do SRN k nemocničnímu ošetření. „Důrazně apeluji na lyžaře, aby jezdili na sjezdových tratích ohleduplně k ostatním a dodržovali Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích. Především by měli všichni používat při jízdě ochranné přilby,“ varoval návštěvníky Krušných hor náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí