+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Cyklista srazil malé dítě

Jeseníky, 18. srpna 2013 – Osmapadesátiletý cyklista na horském kole srazil včera v odpoledních hodinách při sjezdu z vrcholu Pradědu šestileté dítě, které šlo kolem s rodiči.

Cyklista srazil malé dítě
Ilustrační foto

Vše se odehrálo na asfaltové komunikaci z vrcholu hory směrem na Ovčárnu. Zde se běžně pohybují jak pěší turisté, tak cyklisté. „Muž sjížděl velmi rychle a po střetu s děckem si přivodil těžký úraz hlavy s následným bezvědomím. Bohužel dítě srazil tak nešťastně, že se mu stalo totéž – poraněná hlava a bezvědomí,“ popsal situaci pod Pradědem Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Dodal, že členové HS ihned po příjezdu oba zraněné ošetřili, povolali k muži sanitku zdravotnické záchranky a pro dítě vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Ten pak malého turistu transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice. Důsledně apelujeme na návštěvníky, kteří se pohybují na trase vedoucí z Ovčárny na Praděd, aby byli ohleduplní a nepřeceňovali své schopnosti. Na cestě se v těchto dnech pohybuje velké množství lidí v obou směrech a v poslední době dochází často ke kolizím,“ varoval turisty i cyklisty v Jeseníkách Michal Klimeš.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí