+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Náročný transport vyčerpané ženy

Jeseníky, 28. listopadu 2013 – S pomocí vrtulníku Letecké záchranné služby museli včera odpoledne transportovat z hřebenů Jeseníků členové Horské služby devětapadesátiletou turistku.

Náročný transport vyčerpané ženy
Ilustrační foto

Žena sama kontaktovala Horskou službu Jeseníky s tím, že je na hřebenech a potřebuje pomoc. Na túru náročným horským terénem se vydala sama a v tu chvíli byla už zcela vyčerpaná. Šla pěšky i přesto, že tomu naprosto neodpovídaly klimatické podmínky. V hřebenových partiích je totiž v současné době cca 20 centimetrů vysoká sněhová pokrývka. Vzhledem k tomu také záchranáři HS neměli jak ženu odvézt pozemní technikou. Požádali proto o pomoc vrtulník LZS z Ostravy a spolu s jeho posádkou pak turistku vyzvedli a transportovali do bezpečí. „Upozorňuji návštěvníky hor, aby nepodceňovali aktuální podmínky, kdy sněhová pokrývka není vhodná pro pěší pohyb v terénu. V žádném případě by se pak neměli vydávat sami a je nutné, aby měli u sebe vždy nabitý mobilní telefon, nejlépe s uloženým krizovým číslem HS 1210,“ varoval turisty Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí