+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Večerní pátrací akce u Perninku

Krušné hory, 13. prosince 2013 – Zcela dezorientovaného důchodce, který se ztratil včera odpoledne z místního domova seniorů, hledala Horská služba, Policie ČR a Hasiči v okolí Horní Blatné.

Večerní pátrací akce u Perninku
Ilustrační foto

Výzva k pátrací akci přišla formou SMS na dispečink HS z čísla 112 kolem půl šesté večer. „Ihned jsme vyhlásili našim členům poplach a během krátké doby jsme vytvořili tým třinácti horských záchranářů s jedním těžkým terénním automobilem a dvěma čtyřkolkami. Pak jsme odjeli k obci Pernink, kde už pátrací akci koordinovali Policisté,“ popsal počátek pátrání náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že vzhledem k používané technice byly členům Horské služby přiděleny úseky s neprostupným a složitým, místy hustě zalesněným terénem. I přes hustou tmu pak záchranáři HS seniora přibližně ve tři čtvrtě na deset našli v lese. „Seděl na zemi, kupodivu nebyl prochladlý a po zdravotní stránce byl kromě drobných oděrek zcela v pořádku. Jen vůbec nevěděl, kde je a co se vlastně děje. Odvezli jsme jej proto do Horní Blatné a předali Policii ČR,“ doplnil náčelník Güttner s tím, že musí pochválit perfektní spolupráci všech záchranných složek, které se na akci podílely.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí