+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Pátrání po ztracené ženě ve skalách

Asi padesátiletá žena se v nedávné době ztratila v okolí obce Libouchec na Ústecku, ve spolupráci s Policií ČR jí dnes hledali i záchranáři Horské služby.

Pátrání po ztracené ženě ve skalách
Ilustrační foto

Na krušnohorskou HS se obrátili s výzvou o pomoc při pátrací akci policisté a jakmile dali záchranáři dohromady čtrnáctičlenný tým a kolem desáté dorazili do Libouchce, začalo prohledávání okolí. „Dostali jsme vymezený prostor a naši členové se ihned pustili do akce. V prvních hodinách bylo pátrání neúspěšné a tak nás PČR, která vše perfektně koordinovala, přesunula do skalního terénu,“ popsal dnešní výjezd svého týmu náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Záchranáři se tedy přemístili do skal nad Libouchcem, které patří přímo do oblasti Tiských stěn. Zdejší terén je nepřehledný a právě vzhledem ke skalním útvarům zde hrozí návštěvníkům pád. Zda se něco podobného přihodilo i hledané ženě, v tuto chvíli není jasné. Jeden z členů HS jí totiž našel bez známek života právě pod jedním ze skalních útvarů krátce před třetí hodinou odpoledne. Okolnosti nehody proto nyní vyšetřuje Policie ČR, která také jako jediná může poskytnout eventuální další informace. „Dnešní akce sice nedopadla podle očekávání, ale je dalším důkazem, že Horská služba neslouží jen k záchraně zraněných na sjezdovkách. V tak dobré spolupráci, jako jsme měli dnes s policisty, můžeme v podobném případě zasáhnout kdekoliv mimo oblast hor,“ dodal náčelník Güttner a připomněl pomoc, kterou HS poskytla například v Severních Čechách při povodních.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, E-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí