+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Transport mladíka se silnými bolestmi

Šumava, 1. května 2014 – Jedenadvacetiletý mladík dnes kolem poledne zřejmě utrpěl komplikace již zhojené rány po operaci, se silnými bolestmi musel být letecky transportován do nemocnice.

Transport mladíka se silnými bolestmi
Ilustrační foto

Rychlá záchranná služba ze Železné Rudy se na Horskou službu obrátila skoro přesně v 12:00. Posádka jejich sanitního vozu musela právě převézt jiného pacienta do Klatov a v tom byli požádání o zásah u mladého muže v penzionu Böhmerwald. „Požádali proto o výjezd nás a my jsme dorazili k pacientovi během velice krátké doby. V penzionu jsme ve druhém patře našli na schodech ležícího sténajícího mladíka. Stěžoval si na prudkou bolest v oblasti břicha a tvrdil, že přesně tam jej před půl rokem operovali a nyní při prudkém pohybu se značná bolest objevila znovu,“ uvedl k okolnostem výjezdu Pavel Aubrecht, zasahující člen Horské služby Šumava. Dodal, že pacient se po celou dobu velice třásl a chvílemi usínal a vše vypadalo na možné vnitřní krvácení. Členové HS proto vzhledem k povaze příznaků požádali o spolupráci Leteckou záchrannou službu z Plzně a povolali další kolegy. Společně pak mladíka šetrně naložili do terénního automobilu a odvezli na přistávací místo pro vrtulníky u domu HS na Špičáku. Pět minut po dojezdu dorazil sanitní vůz RZS a za dalších pět minut i vrtulník, který pacienta transportoval k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Plzni. „Po dohodě s vedením Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje vyjíždíme i k případům, které s naší obvyklou prací tak úzce nesouvisí, ale když jsou zdravotníci zaneprázdněni jinde, musíme pochopitelně nastoupit my,“ komentoval dnešní akci Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí