Nová služebna Horské služby

Jizerské hory, 9. května 2014 – Novou služebnu otevírá v sobotu 10. května Horská služba Jizerské hory v Lázních Libverda, stanice je součástí nově vybudovaného nástupního místa na singltrekové tratě.

Nová služebna Horské služby

V minulosti zde měla HS zázemí pro službu v zapůjčených prostorech od obce. „Tyto prostory ale nesplňovaly hygienické požadavky. Záchrannou techniku jsme kromě toho měli garážovanou v místní hasičské zbrojnici, vzdálené od původní služebny 500 metrů,“ uvedl k nové stanici René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory. Dodal, že nová služebna přináší důstojné zázemí pro členy Horské služby a soustředění záchranné techniky na jednom místě. Stavba byla financována v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika z projektu Česko-polský singltrek pod Smrkem v Jizerských horách 2. etapa. „Jsme rádi, že se můžeme stěhovat do nového, zároveň ovšem musím za Horskou službu poděkovat vedení obce Lázně Libverda za vstřícnost, s jakou nám umožnili služby z obecního majetku a za dlouhodobou spolupráci s námi,“ řekl náčelník Mašín.

Bližší informace: René Mašín, náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]