+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Zraněný na bobové dráze

Krkonoše, 20. května 2014 – Muž ve věku čtyřicet dva let zřejmě nezvládl včera odpoledne rychlou jízdu na bobové dráze ve Špindlerově Mlýně, vyletěl z bobu, těžce se zranil a upadl do bezvědomí.

Zraněný na bobové dráze
Ilustrační foto

Na Horskou službu v Krkonoších se s žádostí o pomoc obrátil dispečink Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje krátce před třetí hodinou. „Řekli nám, že muž je zřejmě v bezvědomí a leží někde na špindlerovské bobové dráze. Ihned jsem vyjel s veškerým zdravotnickým vybavením a vcelku rychle pána nalezl. V tu chvíli dorazil i náš dobrovolný kolega, který na dráze pracuje,“ popsal okolnosti výjezdu Pavel Smejkal, zasahující člen Horské služby Krkonoše. Záchranáři zjistili, že muž je skutečně v bezvědomí, má poranění hlavy a pravděpodobně utrpěl i poranění plic. Se vší šetrností tedy zajistili zraněnému životní funkce, nasadili mu krční límec a zafixovali jej do vakuové matrace. Poté bezvládného bobistu naložili na nosítka a přenesli k sanitnímu vozu ZZS, který vzápětí dorazil k místu nehody. Zde se také po chvíli podařilo přistát i přivolanému vrtulníku Letecké záchranné služby z Hradce Králové. Jeho posádka poté pacienta transportovala do hradecké fakultní nemocnice k dalšímu ošetření. „Nevíme, z jakého důvodu došlo k nehodě, nicméně upozorňuji návštěvníky areálů, že musejí vždy dbát rad a pokynů obsluhy. Stejně tak by všichni měli jezdit, ať už na jakémkoliv sjezdovém prostředku, vždy s ohledem na své schopnosti,“ důrazně varoval Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše.

Bližší informace: Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 6060 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí