+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Horská služba zahájila projekt České hory

https://www.jetik-na-horach.cz/

Praha, 14. července 2015 – Horská služba ČR dnes v Praze představila nový projekt, určený rodinám s dětmi a aktivním milovníkům hor, který pod názvem České hory navazuje na již ukončený projekt S Jetíkem po českých horách. 

Horská služba zahájila projekt České hory
České hory

„Hlavním výstupem projektu je mobilní aplikace České hory, pomocí které je možné sbírat virtuální “Jetíkovy” stopy, které jsou rozmístěny po všech sedmi pohořích, na kterých působí Horská služba. Aktuálně je stop přibližně 250, postupně budou přibývat,“ uvedl Dominik Brožek, manažer projektu. Jednotlivé stopy jsou ohodnoceny body podle obtížnosti jejich dosažení. První kolo soutěže by mělo skončit 20. prosince 2015. Pro “stopaře” s nejvyšším počtem bodů je připraveno 60 hodnotných cen (kvalitní outdoorové oblečení).

„V mobilní aplikaci najdeme taktéž doporučené turistické trasy se seznamem stop, doporučená pravidla pro pohyb v terénu a seznam stanic HS s navigací k nejbližší,“ řekl Michael Sovadina, jednatel společnosti Simopt, která aplikaci vytvořila. Více informací i aktuální bodové skóre lze sledovat nejen v aplikaci, ale i na webových stránkách a sdílet nalezené stopy s přáteli na facebookovém profilu projektu České hory. Aplikace a webové stránky jsou dostupné ve čtyřech jazykových mutacích - česky, anglicky, německy a polsky.

„Primárně je projekt zaměřen na propagaci a posílení domácího cestovního ruchu, konkrétně českých hor. Zároveň se, tak, jako Jetík, věnuje prevenci bezpečného pohybu na horách,“ připomněl Jiří Brožek, náčelník Horské služby ČR. Dodal, že projekt České hory je realizován Horskou službou ČR, a financován je z prostředků Evropské unie prostřednictvím Integrovaného operačního programu. Spoluúčast HS ČR je 5%, 80,25 % je financováno z prostředků EU a 14,75% ze státního rozpočtu.

Na podporu projektu, aplikace a českých hor všeobecně budou také na podzim v celoplošných TV a rozhlasových stanicích vysílány minipořady, propagující jednotlivá pohoří - Krkonoše, Orlické hory, Jeseníky, Beskydy, Šumavu, Krušné hory a Jizerské hory. Zároveň proběhne celkem 21 denních propagačních akcí - ve všech pohořích a ve všech krajských městech. Bude připraven zábavný a poučný program pro celou rodinu.

Bližší informace: Jiří Brožek, náčelník Horské služby České republiky, GSM: 724 102 247, Dominik Brožek, manažer projektu České hory, GSM: 702 156 093, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí