+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Záchrana muže se srdeční příhodou

Šumava, 29. ledna 2016 – Starší muž dnes odpoledne utrpěl srdeční příhodu ve svém bytě na Kvildě, zasahovali horští i zdravotní záchranáři a vrtulník.

Záchrana muže se srdeční příhodou
Ilustrační foto

Členy Horské služby na Kvildě vyburcoval poplach přesně ve čtyři hodiny. „U pána jsme byli v podstatě okamžitě, protože bydlí jen kousek od naší služebny. Zároveň vystartoval i sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci z Modravy. Jakmile jsme dojeli k pacientovi, zahájili jsme bez prodlení vyšetření a krátce poté už nám pomáhala posádka sanitky,“ uvedl k rychlému zásahu Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava. Dodal, že pán byl při vědomí, komunikoval se záchranáři, ale bylo poznat, že jevil známky srdeční potíží.

Záchranáři jej proto stabilizovali a připravili na transport do nemocnice. „Já jsem mezitím odjel na parkoviště v horní části Kvildy. Zde jsem připravil místo pro přistání přivolaného vrtulníku Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ doplnil Josef Tischler. Po přistání naložil lékaře a sestru a převezl je k pacientovi. Zdravotníci LZS si pána poté převzali a vrtulníkem jej transportovali k dalšímu ošetření do českobudějovické nemocnice.

„Další z rychlých zásahů mimo oblast našeho obvyklého působení. Jak je z toho vidět, nezasahujeme jen na sjezdovkách či běžeckých tratích. Je naší normální prací pomáhat i v obcích, jsme-li u případu dřív, než ostatní,“ komentoval výjezd Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava s tím, že v dnešním případě šlo opět o perfektní ukázku součinnosti HS a zdravotníků.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí