+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžké zranění malého snowboardisty

Šumava, 10. března 2016 – Závodník na snowboardu ve věku třinácti let byl dnes odpoledne těžce zraněn při střetu s dalším účastníkem závodu na sjezdové trati na Zadově.

Těžké zranění malého snowboardisty
Ilustrační foto

Podle našich informací čekal chlapec vsedě nedaleko startu, když jiný závodník zřejmě nedobrzdil a najel mu snowboardem do zad. „Na sjezdovce kromě běžného provozu probíhá závod místních šumavských škol. Závodník, který do chlapce narazil, sjížděl ke startu od vleku. Na místě takto sedělo chlapců víc, ti se však naštěstí nehodě vyhnuli,“ popsal okolnosti nehody Jaromír Forst, zasahující člen Horské služby Šumava.

Jakmile záchranáři dorazili ke zraněnému, zjistili, že nárazem došlo k poranění zad a podle všech příznaků měli podezření i na úraz páteře. Na místo proto zamířil i vrtulník letecké záchranné služby. „My jsme zatím mladého snowboardistu zafixovali do vakuové matrace. Pak jsme jej šetrně převezli na lokalitu, kde mohl vrtulník přistát,“ doplnil Jaromír Forst. Posádka pak chlapce naložila a převezla k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v krajském městě.

„I přesto, že takové závody jsou pořadatelsky zajištěny, musejí závodníci dávat pozor na druhé. Právě v prostoru staru či dojezdu může dojít k závažnému zranění,“ varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že sněhová pokrývka je na Zadově vcelku dobrá, a to i přes vyšší teploty přes den. Upozornil ovšem, že se na sjezdových tratích vzhledem k jarním prázdninám pohybuje velké množství lidí.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí