+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Upozornění - Námrazové jevy: ledovka a náledí

Jeseníky

Pátrání po seniorce z Německa

Krušné hory, 15. ledna 2018 – Usilovné pátrání po pohřešované sedmašedesátileté ženě ze SRN v průběhu celého včerejšího večera mají za sebou členové HS Krušné hory.

Pátrání po seniorce z Německa
Ilustrační foto

Paní přijela do naší republiky na výlet s cestovní kanceláří a naposledy jí přátelé viděli při večeři v hotelu Anna na Božím Daru. „Když se poté nedostavila k autobusu, obrátili se zástupci cestovní kanceláře a manžel na nás. My jsme pak informovali Policii ČR a předali informaci i našim kolegům z německé horské služby Bergwacht DE,“ uvedl k zahájení pátrací akce Ondřej Vank, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Horští záchranáři poté svolali členskou základnu na stanici HS v Božím Daru. „Dali jsme dohromady dvacet tři osob s potřebnými zkušenostmi a vybavením. Kromě těch, kteří se pohybovali v okolí horského střediska na terénních čtyřkolkách a sněžných skútrech, jsme nasadili do těžšího terénu i dvě hlídky na skialpinistických lyžích,“ popsal akci Ondřej Vank.

Postupně se do pátrání kromě českých a německých záchranářů zapojili i příslušníci Policie ČR a jejich kolegové v SRN. „Policistů na obou stranách pátralo 19, i oni používali terénní techniku. Nakonec ale nikdo z nás úspěšný nebyl. My jsme akci na našem území ukončili krátce po desáté večer, protože přišla informace od policistů, že kolem 18:00 byla paní viděna v německém Annabergu,“ doplnil Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Celá pátrací akce jak na české, tak na německé straně se nakonec ukázala jako zbytečná. Žena byla zřejmě dezorientovaná a sama se ihned po večeři vydala pěšky domů. „Někdy před půlnocí pak byla německými policisty nalezena zcela v pořádku, jen zřejmě vysílená, nedaleko jejího bydliště 60 kilometrů od naší hranice,“ dodal náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí