+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

HS obnovuje zaváté značení

Krkonoše, 18. ledna 2019 – Horská služba Krkonoše se v těchto dnech snaží obnovit aktuálně zaváté tyčové značení, podmínky v horách to však na několika místech neumožňují.

HS obnovuje zaváté značení
Fotografie aktuálního stavu tyčového značení v Krkonoších

Snažíme se ze všech sil tyče v takových místech obnovovat, ale jsou lokality, kde to vzhledem k aktuálnímu počasí, vyhlášenému lavinovému stupni 4 a vysoké vrstvě sněhu není okamžitě možné,“ varoval Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Upozornil také, že mnoho turistických stezek je kvůli sněhové nadílce zcela neprůchodných. „Doporučujeme zcela se vyhnout cestě po hraně Labského dolu od mohyly Hanče a Vrbaty až k Labské boudě. Neprůchodnou trasu je možné obejít po silnici, na které nejsou tyče zaváté,“ upozornil turisty, běžkaře i skialpinisty náčelník Jirsa. Připomněl, že v pohoří na několika místech popadaly stromy hustě obalené těžkým sněhem leží přes cesty.

Fotografie aktuálního stavu tyčového značení v Krkonoších:

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí