+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Začala sezóna cyklistických úrazů

Krušné hory, 10. dubna 2019 – Přestože lyžařský provoz ve skiareálech ještě nekončí, nastupují v tomto období sporty, které jsou spojeny s létem, a s nimi i těžké úrazy.

Začala sezóna cyklistických úrazů
Foto ze včerejšího zásahu

Včera proto museli záchranáři krušnohorské HS zasahovat u vážně zraněného cyklisty z Nizozemí. „Sjížděl z Blatenského vrchu a zřejmě nezvládl řízení v prudkém svahu. Spadl z rychle jedoucího horského kola a ztratil vědomí. Naštěstí nejel sám, takže jsme se o nehodě dozvěděli ihned a vyrazili na místo s potřebným zdravotnickým vybavením,“ uvedl k výjezdu Jan Šimeček, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Záchranáři po příjezdu stav zraněného konzultovali s dispečinkem linky 155, který na místo vyslal sanitní vůz i vrtulník Letecké záchranné služby. „Pak jsme cyklistovi nasadili krční límec, stabilizovali ho do vakuové matrace a do příjezdu záchranné služby kontrolovali jeho životní funkce. Poté jsme zajistili místo pro přistání vrtulníku, který pacienta transportoval do Plzeňské fakultní nemocnice,“ popsal zásah Jan Šimeček.

„Opět přišel čas, kdy musíme znovu a znovu apelovat na milovníky horských kol, aby dodržovali Desatero cyklisty v horském terénu. Především by pak měli volit styl jízdy tak, aby nepřeceňovali schopnosti a stačili vždy včas a bezpečně zastavit,“ varoval mountbikery Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory. Dodal, že vzhledem k rozmachu dalších sportů platí například toto Desatero i pro jezdce na horských koloběžkách.

Foto z akce:

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí