Těžký úraz chlapce na Klínovci

Krušné hory, 20. července 2019 – Dvanáctiletý chlapec se dnes odpoledne těžce zranil při sjezdu na horském kole v Trialparku na Klínovci, letěl pro něj vrtulník.

Těžký úraz chlapce na Klínovci
Foto z dnešního zásahu

K nehodě došlo kolem jedné hodiny na jedné z tratí v celkem nepřístupném terénu. „Vzhledem k tomu jsme k nehodě vyrazili v terénním autě a na čtyřkolce, ale poslední úsek jsme absolvovali pěšky. Na místě jsme zjistili, že chlapec spadl tak nešťastně, že se závažně poranil v oblasti břicha. Ihned jsme jej proto stabilizovali a čekali na vrtulník LZS, který k nám letěl z Ústí nad Labem,“ popsal záchranu Jan Šimeček, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Při příletu navedli horští záchranáři vrtulník na vhodné místo pomocí světlice. „Posádka k nám spustila záchranáře spolu s lékařem a poté posadila vrtulník na vrchol Klínovce. Lékař si hocha převzal a pak jsme ho šetrně převezli na svozném prostředku k autu a tím nahoru k naší stanici na Klínovci. Vrtulník pak zraněného transportoval k dalšímu ošetření do ústecké nemocnice,“ uvedl Jan Šimeček.

Vzhledem k panujícímu počasí a letním prázdninám jsou cyklistické trati v Krušných horách plné milovníků horských kol a s tím i stoupá počet úrazů. „Všichni by bezpodmínečně měli dodržovat Desatero horského cyklisty. Rozhodně by rodiče měli vždy zvážit, zda do náročných terénů pustit i méně zkušené děti,“ varoval cyklisty Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory s tím, že to samé platí i pro uživatele horských koloběžek, jejichž obliba rok od roku stoupá.

Fotografie z této akce:

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]