+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrání po nezvěstné seniorce

Krkonoše, 12. srpna 2019 – Po nezvěstné seniorce z Trutnovska, která o víkendu odešla z domova a od té doby se neohlásila, dnes pátrali psovodi Horské služby Krkonoše.

Pátrání po nezvěstné seniorce
Foto z dnešního zásahu

O součinnost s pátracími týmy Policie ČR a hasičů byli členové HS požádáni krátce před půl devátou ráno. „Podle našich informací devětasedmdesátiletou paní viděla sousedka naposledy v sobotu a příbuzní pak v neděli večer nahlásili zmizení. Podle předpokladu se mohla pohybovat v dost nepřístupném terénu. A právě na takové příležitosti naše psy cvičíme,“ uvedl k pátrání Pavel Smejkal, zasahující člen Horské služby Krkonoše.

Psovodům HS byl pro pečlivé pátrání přidělen v první fázi prostor o rozloze asi 150 hektarů. „Začali jsme systematicky prohledávat přidělený terén, ale zpočátku bez výsledku. V půl dvanácté jsme pak dostali zprávu z policejního vrtulníku, že posádka spatřila hledanou ženu nedaleko našeho prostoru. Ihned jsme se tedy na místo přesunuli, ženu našli, ošetřili a vzhledem k nepřístupnému terénu transportovali k sanitnímu vozu Rychlé zdravotnické pomoci,“ řekl Pavel Smejkal.

„Dnešní akce se zúčastnilo 6 psovodů Horské služby. Policie ČR ví, že máme psy dobře cvičené a trénujeme je po celý průběh roku. Jsou specialisty na vyhledávání v lavinách a obecně ve sněhu, ale dobře si vedou i při hledání zbloudilých osob v horách mimo zimní sezónu,“ komentoval dnešní úspěšnou akci Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše. Dodal, že psovodi HS jsou tak dobře zapsáni, že jsou žádáni i pro pátrací akce mimo horské oblasti.

Několik fotografií z této akce:

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí