+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

HS Krkonoše se představila veřejnosti

Krkonoše, 8. září 2019 – Záchranářskou techniku a způsob práce tzv. first responderů v těchto dnech představili členové HS Krkonoše v Hradci Králové.

HS Krkonoše se představila veřejnosti
Foto z prezentace v Hradci

Ukázky práce horských záchranářů proběhly v rámci druhého ročníku akce Bezpečné nábřeží. „Prezentační a osvětové akce jsme se zúčastnili jako složka Integrovaného záchranného sytému Královéhradeckého kraje. I když se Bezpečného nábřeží zúčastnili všechny součásti IZS od Policie ČR přes Zdravotnickou záchrannou službu až po skalní záchranáře, rozhodně jsme nezapadli,“ uvedl Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Členové HS předvedli zájemcům zimní i letní mobilní techniku, zdravotnické a záchranářské vybavení a řadu dalších pomůcek, které denně využívají v horském terénu. „O naše dva stánky byl skutečně veliký zájem, ostatně to jen dokazuje stoupající oblibu rekreačních pobytů v horách a s tím spojená rizika. Klademe velký důraz na prevenci, abychom právě taková rizika u návštěvníků hor co nejvíce minimalizovali,“ komentoval akci Pavel Jirsa.

Kromě statické prezentace techniky a programu prevence se členové HS zúčastnili také dynamických ukázek práce při zásazích. „Především jsme se snažili co nejlépe veřejnosti předvést, jak rychle reaguje a co vše musí umět tzv. first responder, tedy náš záchranář, který se ke zraněné osobě dostane jako první,“ doplnil náčelník Jirsa s tím, že se Horská služba Krkonoše zcela určitě zúčastní i dalších ročníků. Dodal, že HS Krkonoše čeká během podzimu podobných akcí mnohem víc.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí