+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžké zranění po pádu z posedu

Beskydy, 27. září 2019 – Starší myslivec spadl včera večer z posedu, utrpěl vážná zranění, naštěstí byl na místě i jeho kolega a zavolal s prosbou o pomoc Horskou službu.

Těžké zranění po pádu z posedu
Foto ze včerejšího zásahu

K nehodě došlo někdy před půl osmou večer ve vrcholových partiích v prostoru u Čertova mlýna. „Šlo o velice složitý a nepřístupný terén, takže jsme ke zraněnému muži vypravili pět našich záchranářů s náležitou technikou. Zároveň jsme požádali o spolupráci Zdravotnickou záchrannou službu Moravskoslezského kraje. Zdravotníci pak vypravili k nehodě sanitní vůz,“ popsal okolnosti zásahu Libor Kluz, dispečer Horské služby Beskydy.

Záchranáři našli myslivce ve vytipovaném prostoru s mnohočetnými poraněními. „Ihned jej ošetřili a pak šetrně, ale s obtížemi transportovali na tzv. rakouském vozíku přes neschůdný terén. Transport v trase asi jednoho a půl kilometru byl pomalý a obtížný. Zraněný nimrod byl proto odevzdán posádce sanitního vozu po přibližně třech hodinách,“ doplnil Libor Kluz.

„Myslivcův kolega naštěstí celkem podrobně popsal, kde se zraněný nachází, takže jsme jej nalezli relativně rychle. Nicméně, kdyby měl v telefonu aplikaci Záchranka, byli by u něj naši záchranáři jistě dřív a zároveň by o nehodě a jeho situaci věděl okamžitě dispečink linky 155,“ komentoval zásah Radan Jaškovský, pověřený náčelník Horské služby Beskydy a zároveň zasahující záchranář. Dodal, že nabitý mobilní telefon a aktivovaná aplikace Záchranka by dnes měly být v horách samozřejmostí.

Bližší informace: Radan Jaškovský, pověřený náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 016, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí