+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pro mladého cyklistu letěl vrtulník

Beskydy, 29. července 2020 – Krátce po začátku sjezdu v bikeparku Bílá dnes po poledni patnáctiletý cyklista spadl a velice vážně se zranil, musel pro něj přiletět vrtulník.

Pro mladého cyklistu letěl vrtulník
Foto z dnešního zásahu

Nehoda byla HS nahlášena jako ohrožující život s tím, že chlapec po pádu nedýchá. „Po příjezdu na místo jsme zjistili, že hoch se již probral, nicméně jeho další zranění byla velice vážná. Měli jsme podezření na vnitřní zranění v oblasti břicha a na poranění páteře. Cyklista měl i další méně závažná zranění. Vzhledem k tomu k nehodě kromě nás zamířil i sanitní vůz a vrtulník z Ostravy,“ uvedl k výjezdu Pavel Masopust, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Po příletu byl přímo na místo vysazen lékař Letecké záchranné služby. „Vyšetřil pacienta, podal mu tišící léky na bolest a rozhodl o okamžitém transportu k dalšímu ošetření. Pozemní transport ale vzhledem k povaze poranění vyloučil. Připravili jsme proto chlapce k vytažení v podvěsu, posádka vrtulníku jej vyzvedla a po přistání na nedalekém parkovišti chlapce přeložila a odletěla s ním do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ doplnil Pavel Masopust.

Během pokračujících letních prázdnin jsou veškeré trasy pro milovníky horské cyklistiky v Beskydech doslova přeplněné. „Problém bývá, když se na značně náročný terén pro znalce pustí někdo mladý a nezkušený. Zvláště sjezdy bývají pro méně zkušené cyklisty velice obtížné a riskantní. Na místě je proto dodržování všech pravidel horského cyklisty,“ důrazně varoval Radan Jaškovský, náčelník Horské služby Beskydy. Připomněl, že Desatero najdou návštěvníci pohoří na webových stránkách HS www.hscr.cz.

Bližší informace: Radan Jaškovský, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 016, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí