+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Smrtelná nehoda bikera v Krušných horách.

Bikeři si svépomocí staví po celé republice, ve volné přírodě, velké množství trailů. Mnohokrát jsou tyto trasy natolik umně skryty a vedeny v nedostupném terénu, že v případě poranění cyklisty je pro záchranáře velice obtížné dostat se na místo a včas poskytnout poraněnému pomoc.

Smrtelná nehoda bikera v Krušných horách.
Ilustrační foto

Bohužel na jednom z těchto trailů v okolí Bouřňáku v Krušných horách došlo dnes k těžké nehodě cyklisty z Německa. Po příjezdu záchranáři pokračovali v resuscitaci započaté dalším bikerem. KPR probíhala u poraněného cca 45 minut. I přes kvalitní výbavu a poskytnutou pomoc biker na místě podlehl zraněním, která byla, dle konstatování lékaře, neslučitelná se životem. Na záchraně se podílely ve spolupráci záchranáři Horské služby, Letecké záchranné služby ÚK, Hasičského sboru a díky tragickým následkům byla do prošetření příčin nehody na místě přítomna i policie ČR.

  Náčelník oblasti Krušné hory M.Račko k akci dodal: „Problematika trailů ve volné přírodě je bohužel ze záchranářského pohledu velice složitá. Všichni kdo se na těchto trasách pohybují si musí uvědomit, že se vystavují velkému riziku a v případě nehody k nim může pomoc dorazit se značným časovým odstupem. Velkou pomocí při lokalizaci  může poskytnout poloha zaslaná z aplikace Záchranka. Z tohoto důvodu by bylo ideální pokud by si ji všichni, nejenom bikeři, nainstalovali do svých telefonů“  

 Bližší informace: náčelník HS Krušné hory Bc. Miroslav Račko, +420 602 372 487, [email protected] nebo tiskový servis HSČR Marek Fryš, 602 163 444, [email protected].

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí