+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Jízda cyklistů, ve skupině, skončila mimo cestu.

Dnes v podvečer došlo na silnici mezi Kapličkou a Výrovku k nehodě dvou cyklistů. Tato událost si vyžádala součinnost kolegů z HS Pec pod Sněžkou a dvou výjezdových skupin ZZS KHK z Trutnova a  z Temného dolu.

Jízda cyklistů, ve skupině, skončila mimo cestu.
Ilustrační foto

 „Pravděpodobnou příčinou nehody byla srážka dvou cyklistů, kteří sjížděli ve skupině po silnici směrem k Výrovce. Jeden z cyklistů se při pádu dostal mimo silnici a spadl několik metrů po svahu směrem do Modrého dolu“. Popsal situaci jeden ze záchranářů HS a dodal „Při našem příjezdu byli oba cyklisté při vědomí, jeden z nich měl tržná poranění v oblasti hlavy a projevy charakteristické pro komoci, druhý si stěžoval na bolesti v dolní části zad a boku.“

  Záchranáři při zásahu přistupovali k oběma postiženým jako k podchlazeným. „I když je léto momentální teplota se v horských partiích v podvečer pohybovala okolo tří stupňů a vzhledem k časové prodlevě způsobené vzdáleností od stanice HS jsme oběma poraněným poskytli na místě tepelný komfort a ve spolupráci se záchranáři ZZS KHK ošetřili jejich zranění. Výjezdové skupiny ZZS KHK si následně oba pacienty odvezly do zdravotnického zařízení k dalším vyšetřením.“ Uvedl k celé události druhý ze zasahujících záchranářů HS z Pece pod Sněžkou.

  Horská služba upozorňuje návštěvníky, aby se bez ohledu na datum v kalendáři, věnovali přípravě na horskou túru a zvolili vhodné a dostatečné oblečení, dobře si túru naplánovali a počítali s poklesem teplot v podvečerních hodinách. 

Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], Pavel Cingr, náčelník HS oblast Krkonoše o, GSM: 606 157 921, nebo e-mail: [email protected] 

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí