+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

3.místo a další skvělá umístění na mezinárodních závodech záchranářů v Itálii.

Letošní výprava do italského městečka Piave di Cadore v Dolomitech dopadla pro reprezentační tým horské služby opět medailově. 12. ročník mezinárodního závodu „ Dolomity rescue race“  se pořadatelům povedl na jedničku a za krásného podzimního počasí prověřil celkem 77 čtyřčlenných hlídek ze 7 zemí. 

3.místo a další skvělá umístění na mezinárodních závodech záchranářů v Itálii.
Ilustrační foto

  Závodníci z Itálie Rakouska, Polska, Slovinska, Chorvatska Rumunska a České republiky se museli vypořádat s tratí o délce 15,5 km s převýšením 1300 m a třemi technickými disciplínami v jejím průběhu. Hned po startu se běželo ve svižném tempu a velmi rychle se oddělili první 3 týmy od zbytku závodního pole. V této trojici se nacházel i český tým ve složení Roman Fišnar, Jakub Fabián, Pavel Ondrášek a Jan Hepnar. Českému týmu se podařilo dorazit na nejvyšší bod závodu a zároveň zdolat ferratu jako první. K další technické disciplíně slanění dorazily všechny 3 týmy téměř pohromadě. Našim závodníkům se tato technická disciplína povedla a opouštěli stanoviště na prvním místě, do cíle zbývaly ještě zhruba 4 kilometry, na kterých bylo mnoho technicky náročných seběhů. V těch se českému týmu, bohužel, nepodařilo udržet vedoucí příčku a do cíle dorazili na celkově 3. místě za prvním týmem z Itálie a druhými Slovinci. “Závod byl hodně rychlý, měli jsme o 5 minut rychlejší čas než v loňském roce, kdy se nám podařilo v tomto závodě zvítězit, je vidět, že se kvalita závodu zvyšuje! “ Řekl o závodě člen českého týmu Roman Fišnar.

  Velmi dobře si vedly i  ostatní české hlídky, 11. místo obsadila hlidka z krkonošské Rokytnice I ve složení Jana Doubek, Ondřej Metelka, David Metelka a Milan Javůrek. 19. pozici obsadila další hlídka Krkonoš ze Špindlerova mlýna ve složení Michal Galandák, Martin Holas, Josef Mikina a Adam Voldřich. 26. Krkonoše Benecko Martin Hilpert, Adam Brožek, Vojtěch Tryzna a Michal Uriga. 34. Krkonoše  Rokytnice II Bronislav Patočka, Jakub Fedorko, Luděk Rybář a Petr Moravec. 

  Celá česká výprava si zaslouží naprosté absolutrium za vynikající reprezentaci. Účast a umístění všech je vizitkou  a prezentací činnosti Horské služby v zahraničí. Patří jim za to  velký dík a uznání nás všech..

 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí