+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Pád turistů ze Sněžky.

  Dnes okolo 14 hodiny obdrželi záchranáři z Pece tísňové volání od Polské turistky, která oznámila pád několika osob ze Sněžky na polskou stranu do kotle Lomniczki. 

Pád turistů ze Sněžky.
Ilustrační foto

  Informaci zároveň potvrdil i záchranář HS vykonávající službu na Slezském domě. Na pomoc poraněným se ihned vydala šestičlenná skupina záchranářů z Pece pod Sněžkou a polské horské služby GOPR. Do sedla pod Sněžkou zamířily také 3 vrtulníky ZZS. 2 z české strany Kryštof 6 / LZS KHK /, Kryštof 18 / LZS LK / a jeden polský. Po několika minutách pátrání horští záchranáři nalezli dvě těla, bohužel bez známek života. Dle prvních informací z místa zásahu se jednalo o polské turisty. Jeden z nich sklouzl z vrcholu a zastavil se cca 250 m pod Jubilejní cestou. Tělo druhého turisty záchranáři objevili až na dně údolí. Již několik dní platí v Krkonoších výstraha před zledovatělým terénem na hřebenech. Ještě v průběhu včerejšího dne se odehrála na svazích Sněžky obdobná akce, která se však obešla bez zranění.  M.F.

  Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], Pavel Cingr, náčelník HS oblast Krkonoše o, GSM: 606 157 921, nebo e-mail: [email protected] 

 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí