+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Sněžka a pád turisty. Letos již potřetí.

  Již jakýmsi nechtěným koloritem se za hezkého počasí stává záchrana osob po pádu ze Sněžky. Dnes od cca13:15h zasahovali záchranáři v Kotli Lomniczky u dvaatřicetiletého českého turisty, který spadl z řetězové cesty na Sněžku.

Sněžka a pád turisty. Letos již potřetí.
Ilustrační foto

 Jako první na místo vyjel záchranář HS ze služebny na Slezském domě. Kromě záchranářů z Pece došlo také k aktivaci Kryštofa 6 / LZS Hradec Králové/ a kolegů z polského GOPR. Před půl třetí byl turista, po základním ošetření na místě nehody, s vážnými zraněními vyzvednut za pomoci podvěsu a transportován do zdravotnického zařízení do Hradce Králové. Akce se účastnilo na dvě desítky záchranářů a dvě posádky LZS / Kryštof 6 a polský záchranářský vrtulník /.

 "I přes veškerá upozornění, která jako Horská služba vydáváme, se neustále v našich horách pohybují turisté s nedostatečným vybavením a v důsledku podcennění zrádnosti terénu dochází k závažným úrazům." dodal k situaci v Krkonoších P. Cingr náčelník HS Krkonoše. 

  Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], Pavel Cingr, náčelník HS oblast Krkonoše o, GSM: 606 157 921, nebo e-mail: [email protected] 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí