Krušné hory zcela pod sněhem, Horská služba se snaží pomoci uvízlým řidičům

Krušné hory, 15. prosince 2010 – Horská služba v Krušných horách hlásí naprosto kalamitní situaci, přes noc napadlo dalších 50 centimetrů sněhu.
Krušné hory zcela pod sněhem, Horská služba se snaží pomoci uvízlým řidičům

Podle našich informací je situace na silnicích doslova zoufalá, průjezdných je jen několik komunikací a silničáři již nestíhají cesty prohrnovat. „Silné sněžení i prudký vítr pokračuje a vzhledem k tomu v závějích uvízlo několik automobilů. Nabídli jsme Policii ČR pomoc při vyprošťování řidičů a spolujezdců, na to jsme připraveni i vybaveni,“ popsal kalamitu náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Güttner. Dodal, že Horská služba ovšem nemůže vyprostit ze sněhu přímo automobily, lidi ale může pak dopravit na sněžných skútrech do tepla. V tuto chvíli také HS řeší případ muže, který se již dva dny nehlásí příbuzným ze své horské chalupy. „Jeden záchranář se k němu vydal, ale vzhledem k povětrnostní situaci se na místo nedostane ani na skútru. Snaží se proto k chalupě dojít na lyžích a zjistit, v jakém stavu muž je,“ uvedl náčelník Güttner s tím, že záchranář bude v udané lokalitě nejdříve kolem jedenácté hodiny dopoledne. Dodal, že obyvatelé i návštěvníci by se dnes v žádném případě neměli vydávat na hřebeny Krušných hor, protože terén je zcela neprůchodný.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM: 720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 733 665 587, e-mail: [email protected]