Snowboardista se těžce zranil při skoku

Krušné hory, 9. února 2011 – Pětadvacetiletý jezdec na snowboardu se dnes odpoledne vážně zranil při svém posledním sjezdu ve snowparku Klínovec.
Snowboardista se těžce zranil při skoku

Případ byl dispečinku HS nahlášen v 16 hod. s tím, že mladík během jízdy vyskočil, techniku doskoku však nezvládl. „Na místo ihned dojeli dva naši členové a zjistili, že snowboardista neměl přilbu, ani chránič páteře. Dopadl tak nešťastně, že záchranáři předpokládali vzhledem k popisovaným bolestem závažné poranění hrudníku a páteře,“ uvedl náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že zasahující členové HS mladíka po základním ošetření umístili do vakuové matrace a nasadili mu krční límec. Zároveň kontaktovali Leteckou záchrannou službu v Ústí nad Labem.

Přesto, že do této lokality vrtulník z Ústí kvůli vzdálenosti obvykle nelétá, zvládl pilot cestu za vynikajících dvacet dva minut. Poté záchranáři zraněného šetrně naložili a vrtulník jej transportoval k nemocničnímu ošetření. „Kdyby měl mladík přilbu a páteřák, nemusela být jeho zranění tak vážná. Znovu apeluji na návštěvníky našich hor, aby dodržovali pravidla bezpečného pohybu na sjezdových tratích, zejména pak Desatero FIS,“ důrazně upozornil náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 733 665 587, e-mail: [email protected]