Krušnohorská Horská služba asistuje tento víkend při významných soutěžích

Krušné hory, 25. února 2011 – Dvě hlídky Horské služby dohlédnou na zdravotní zajištění dvou mezinárodních sportovních akcí v Mariánských lázních a na Klínovci.
Krušnohorská Horská služba asistuje tento víkend při významných soutěžích

Stejně, jako na Kvildě, kde probíhá o víkendu Šumavský maraton, od pátku do neděle zajišťují záchranáři poskytnutí první pomoci na severní straně Klínovce při Evropském poháru ve snowboardové jízdě na U rampě. „To je velice náročná sportovní disciplína, a i když jsou sportovci v tomto případě na špičce žebříčku, nebývá nouze o nebezpečné pády. Doufáme, že vše proběhne v klidu a k žádnému zranění nedojde,“ uvedl náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že členové HS mají ale pro všechny případy k dispozici veškerou zdravotnickou techniku, kterou mohou v průběhu závodu použít. Zároveň s tím asistují krušnohorští záchranáři v Mariánských lázních, kde probíhá Světový pohár v dual moguls, což je paralelní lyžařský slalom v tzv. boulích. „Závod se jede v sobotu a stejně jako na Klínovci i zde naši členové budou připravení poskytnout první pomoc závodníkům. Disciplína Dual moguls je přeci jen považována za extrémní sport a proto nevylučujeme zranění,“ informoval náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 733 665 587, e-mail: [email protected]