+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Cvičení kynologické brigády ve Strážném

Uběhl zase nějaký čas a přišlo na řadu další společné cvičení, které organizoval vedoucí Kynologické brigády HS Pavel Smejkal.

Cvičení kynologické brigády ve Strážném
Ilustrační foto

Vyhledávání probíhalo v okolí Stážného, kde jsme měli zázemí. Od pátku do soboty jsme okupovali tamní lesy. Počasí vyšlo, což bylo důležité především pro figuranty, pro které tak nebylo několik hodin strávených v lese utrpením.

První část prověřila orientaci v terénu a pátrání pomocí GPS, na ploše přibližně 60 000 m2 byly celkem 3 ztracené osoby.

Po krátkém odpočinku se přešlo na vyhledávání chodících osob a skupinek osob jak chodících tak stojících. Tento typ vyhledávání je potřeba cvičit, jelikož jsou stále častější případy ztracených osob, které se v terénu pohybují. Celý den, proběhl bez problémů a psi se s náročným programem poprali na výbornou.

V sobotu ráno, jsme se přesunuli do nedalekého lomu. Zde byl jeden figurant na skále, jeden v propadlišti a dva figuranti u sebe v hustém porostu. V náročném terénu se nevyzpytatelně točil vítr a ztěžoval psům pachovou práci, všichni se ale s touto komplikací vypořádali.

Pejsci si na chvilku lehli, napili se a čekaly je další překážky, nejprve bunkr, pak jeskyně. Ale ani voda, bláto a zápach je nezastavil, aby si došli pro zaslouženou odměnu. Cvičení bylo zakončení opět vyhledáváním skupinek chodících osob.

Šéfpsovod byl s prací spokojen a po obědě jsme se rozjeli zase domů.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí